poniedziałek, 24 listopada 2014

Ekspresowy obiad: Makaron z warzywami po chińsku

Nawet gdy mamy tylko kwadrans na przygotowanie czegoś do zjedzenia, nie musimy być skazani na kanapki. W tym czasie można przygotować pyszny obiad lub kolację na ciepło w dwóch wersjach bezmięsnej lub mięsnej.
Oto moja dzisiejsza propozycja.


Składniki:
spaghetti razowe
mieszanka warzywna mrożona "chińska"
olej sezamowy
sól
papryka słodka i ostra
pieprz
jasny sos sojowy

Makaron łamiemy na pół i gotujemy według przepisu na opakowaniu.W międzyczasie na podgrzany olej wrzucamy zamrożone warzywa i smażymy ok. 8 minut. W trakcie smażenia doprawiamy do smaku, a gdy makaron będzie gotowy, odcedzamy go, przelewamy zimną wodą i dodajemy do warzyw. Podsmażamy przez chwilę wszystko razem.
Można dodać drobno pokrojonego fileta z kurczaka.


Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...